Burgemeester Depla onthult woensdag 21 september het nieuwe BuurtApp Buurtpreventie bord in de wijk Sportpark. Dit gebeurt samen met buurtvereniging Sportpark 2, de politie en Buurtpreventie Breda.

Veel buurtbewoners maken in het kader van veiligheid tegenwoordig gebruik van een WhatsApp groep in de buurt. Ook andere Apps als de Next Door App worden ingezet voor buurtpreventie. Om bewoners zelf de keuze te laten van welke App zij gebruik willen maken, gebruikt Buurtpreventie Breda voor het nieuwe bord geen merknaam, maar spreekt zij van de term BuurtApp.

De onthulling vindt woensdagavond vanaf 18.30 uur plaats in Tessenderlandt aan de Van Riebeecklaan 2 in Sportpark. Hier komt het Inbraak Preventie Team van de Ateagroep informeren over het beveiligen van een woning. Ter plaatse kan een afspraak worden gemaakt voor een gratis woninginspectie op inbraakgevoelige punten.

De officiele opening door Burgemeester Depla start om 19.00 uur. Daarna worden de stadsmarinier en de vertegenwoordiging vanuit de politie voorgesteld aan de buurt. Het programma bestaat verder uit de toelichting op de spelregels van BuurtApp en de uitleg over Buurtpreventie Breda, door stedelijk coordinator Chris Aarts. Daarna zal het bord onthuld worden.