Route42 uit Breda is genomineerd voor de Rising Star Award 2016. De Rising Star verkiezing is een onderdeel van de Deloitte Technology Fast50. Tien technologiebedrijven jonger dan vijf jaar zijn genomineerd.

De genomineerde organisaties gaan op 13 oktober in Amsterdam de uitdaging aan en strijden dan door middel van elevator pitches om de titel Rising Star 2016 of de Most Disruptive Innovator.

"Wij zijn trots dat we genomineerd zijn voor de Rising Star Award 2016. Deze nominatie is een erkenning voor onze activiteiten. Het laat zien dat we op de juiste weg zitten en blijven groeien", aldus Max Zillinger van Route 42.

Route42 ontwikkelt met behulp van techniek en ICT producten om de automotive markt te verduurzamen, veiliger en kostenefficiënter te maken. Dat gebeurt door trucks online te monitoren.

Het bedrijf biedt één universeel platform waarop de meest uiteenlopende sensoren aangesloten kunnen worden. "Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van een scala aan apps om alle aspecten van de truck te beheren: van veiligheid tot aan diagnostiek op afstand."

De Deloitte Technology Fast50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar (2012 - 2015).

Bedrijven die korter bestaan, kunnen meedoen aan het Technology Fast50 programma in de categorie Rising Star. Zij worden beoordeeld op omzetpotentie en schaalbaarheid, in plaats van op groeicijfers.