Een verwarde man heeft woensdagavond een agent gebeten tijdens zijn aanhouding op de Hertog Janlaan. "Hij is met gepast geweld door agenten gearresteerd", aldus de politie.

Een melder belde woensdagavond rond 20.00 uur de politie over een verwarde man (24) op de Claudius Prinsenlaan. Toen de agenten arriveerden rende de man weg. Eén agent stapte uit de surveillancewagen en rende achter hem aan.

Daarop trok de man een mes. De agent sommeerde hem onder dreiging van zijn vuurwapen het mes te laten vallen. De man gooide het mes in de richting van de agent en raakte hem daarmee. De verdachte zette het weer op een lopen de Hertog Janlaan in. Agenten achtervolgden hem tot ze hem konden vastpakken.

"De man sloeg de agenten en door een worsteling viel een van hen met de verdachte op de grond. De man bleef slaan. De tweede agent gebruikte daarom pepperspray bij de verdachte", geeft de politie aan. Daardoor kon de agent opstaan. "Terwijl hij dat deed beet de verdachte hem in zijn been. De agenten moesten geweld gebruiken om de man te laten stoppen met bijten. Maar nog steeds bleef hij vechten."

Pas bij  dreiging met het vuurwapen staakte de man zijn verzet en kon hij worden geboeid. De agent raakte gewond gedurende de vechtpartij. "Na het boeien ging de verdachte weer in verzet en schreeuwde. Veel omstanders waren getuige van het voorval. Eén van hen vond het mes in de buurt. Dat is in beslag genomen."

De verdachte is ingesloten en wordt verhoord.