Diederik Stapel gaat toch niet aan de slag voor NHTV in Breda. 

De gewezen onderzoeker zou op basis van een consultancy-contract bij NHTV beleidswerkzaamheden gaan verrichten bij de stafafdeling Strategy, Education and Research.

Samenwerking

"Op verzoek van de Medezeggenschapsraad tot heroverweging van de samenwerking, heeft het College van Bestuur van de hogeschool besloten de samenwerking met hem te beëindigen", laat de hogeschool weten in een persbericht.

"Alhoewel het College van Bestuur formeel juist heeft gehandeld, heeft de Medezeggenschapsraad het College ervan overtuigd, dat er bij veel medewerkers binnen de hogeschool onvoldoende vertrouwen is in de samenwerking. Dan is de samenwerking niet productief en derhalve is besloten de consultancy overeenkomst niet verder te effectueren."

Ophef

Afgelopen week ontstond in verschillende media veel ophef over de aanstelling. Ook intern leidde de aanstelling tot onrust, verwoordt bestuursvoorzitter Hein van Oorschot in BNDeStem. "Veel, zeer veel medewerkers geven aan dat de benoeming van Stapel hun werk bemoeilijkt en de reputatie van NHTV schaadt. Ze willen niet met hem samenwerken. Tja, we kunnen hem dan wel in een kamertje zetten, maar dat schiet ook niet op." 

Diederik Stapel werkte in het verleden bij de Universiteit van Tilburg onder Van Oorschot. Die ontsloeg hem toen bleek dat de onderzoeker resultaten had aangepast en onderzoeken had vervalst.