De Vlaamse kunstenaar Dzia liet afgelopen weekend drie grote vogels landen in de Linie. Drie eindgevels grenzend aan de Liniestraat beschilderde hij op verzoek van Alleewonen.

Het werden uiteindelijk een flamingo, toekan en een zwaan.

"Een zwaan omdat tijdens het schilderen veel mensen daarom vroegen", vertelt Dennis Elbers. Hij is curator van de Blind Walls Gallery, die steeds meer vorm krijgt in Breda. "Bij het opzetten van de flamingo in het wit dachten veel buurtbewoners al dat het een zwaan werd en die vraag kwam steeds terug."

Kunstenaar Dzia werd gekozen omdat zijn werk aansluit bij de diversiteit van de wijk. "En bij het verhaal. Vroeger, voordat de wijk hier werd gebouwd, was het een vogelrijk gebied. Op deze manier brengen we de vogels weer een beetje terug, al zijn het wel andere soorten natuurlijk."

Omvangrijke collectie

De gallery bevat inmiddels een omvangrijke collectie. Jaarlijks moet de collectie met 15 tot 20 stuks groeien. "Als het aan het aanbod van kunstenaar ligt, zou heel Breda al beschilderd zijn, zoveel belangstelling is er. Er gaat echter veel werk zitten in het vinden, benaderen en overtuigen van eigenaren, al kwam in dit geval AlleeWonen naar ons toe met het verzoek."

Bekijk foto's van de muurschilderingen.