Koffie bij Teun in de Lange Brugstraat schenkt de beste koffie van Brabant. Dat vinden de deskundigen van horecablad Misset. Teun eindigde als dertiende in de landelijke tophonderd en was daarmee de beste Brabantse barista.

De jury van de verkiezing is vol lof over de koffies die Teun aan zijn gasten voorzet. "De jury proeft een lungo van Illy ICN, die in de geur een weelde aan bosbessen en chocolade herbergt", valt te lezen in het rapport. "De espresso van Illy ICS heeft ook die chocolade. Bitter, rins en zoet voeren perfect gebalanceerde acrobatiek uit op de tong."

"De baristi zijn serieus met hun werk bezig", oordeelt de jury, en: "Dit is echt zo’n zaak waar een barista kan starten en kan uitgroeien tot een góede barista."

Voor de beste koffie van het land moet je volgens Misset naar Groningen. Daar presteert Black & Bloom uitzonderlijk, geeft de jury aan. "De kennis van en liefde voor het vak zijn ongeëvenaard, net als zijn koffies. En dus is Black & Bloom de terechte nummer één in de Koffie Top 100 2016."