Zwembad Wolfslaar moet in de toekomst ook na 1 september open kunnen blijven. 

Dat stellen PvdA en D66 in vragen aan het college. Beide partijen stellen veel vragen te hebben gekregen over de huidige sluiting per 1 september.

De fracties constateren dat het buiten sinds 1 september aangenaam zwemweer is geweest en dat het ook nu nog goed is. "En dat houdt niet op volgens de weerberichten. Het is misschien de vraag of dit komende jaren zich zo voortzet, gezien de algemene tendens van temperatuurstijging", constateren de politici.

Volgens de fracties voorziet de huidige overeenkomst met uitbater Optisport niet in open blijven na 1 september. "Het buitenzwembad sluit eind augustus onder andere omdat het personeel aan de slag gaat in de binnenbaden, die dan weer volop in bedrijf zijn", is de vragenstellers gebleken.

IJsvloer

Ook moet personeel dan aan de slag bij de ijsbaan, waar dan een ijsvloer moet worden gelegd. "We constateren dat met dit nogal weinig flexibel beleid we niet kunnen voldoen aan de wens van velen om de zomerpret zolang te laten voortduren als kan."

Vragenstellers Henk van de Velde (PvdA) en Tim van het Hof (D66) willen weten of  het college bereid is om met Optisport in overleg te treden over verruiming van de openingstijden in geval van lange zomers.