Bredanaars Jeroen Balkenende en Freek Haverman introduceren een nieuwe Hollandse snack: de Frikandelkroket, afgekort tot de Krokodel. 

De nieuwe snack kwam tot stand in aanloop naar de eerste editie van de Frikandel Disco die beide heren organiseren.

De Krokodel is een combinatie van de twee populairste snacks in Nederland, de kroket en de frikandel. “De Krokodel is een kroket gevuld met frikandelragout - het krokante van de kroket en het lekkere vlees van de frikandel in een heerlijke ragout”, aldus Haverman.

Een op en top Nederlands product. De heren zijn al in gesprek over de productie van hun nieuwe cafetariasnack met een Nederlandse producent, maar de eerste Krokodels kan je proeven op de Frikandeldisco – vrijdag 16 september in Café Sanders in Amsterdam.

Topchef

De eerste proefeditie maakten Haverman en Balkenende samen met topchef Guillaume de Beer van Restaurant Breda in Amsterdam. "Wij zijn zelf niet zo thuis in de keuken en we kennen Guillaume. Op een avond hebben we tussen de bereiding van de couverts staan bakken."

De Beer was meteen enthousiast. "Ik ben blij met ons eindproduct en het is een heerlijke toevoeging aan het menu van Nederlandse cafetaria’s." De chef moet deze week nog wel even aan de bak. "Voor de disco van vrijdag maakt hij er 350", lacht Haverman.

De Frikandeldisco is vooralsnog alleen in Amsterdam. "Maar we kijken of we hem ook naar Breda kunnen halen."