In de nacht van zaterdag op zondag hebben verschillende instanties samengewerkt om in het centrum van Breda illegale taxi’s op te sporen. "Drie werden er betrapt maar er waren er veel meer", aldus de politie.

Tussen zaterdag 23.00 uur en zondagmorgen 8.00 uur hebben agenten van het team Markdal en het team verkeer van de politie, samen met het team fraudebestrijding van de gemeente en ambtenaren van het ILT een actie gehouden in het centrum van Breda. Er is daar veel overlast van illegale taxipraktijken en er zijn afspraken gemaakt om dit aan te pakken.

"Er zijn drie mannen aangehouden omdat ze mensen vervoerden terwijl ze daar geen vergunning voor hadden", laat de politie weten. "De drie mannen uit Breda van 30, 45 en 50 jaar oud, krijgen een proces-verbaal maar dat niet alleen. Als ze weer de fout in gaan moeten ze per keer een boete betalen van 10.000 euro wat kan oplopen tot 40.000 euro."

Illegale taxi’s zijn een doorn in het oog van de reguliere taxichauffeurs, geeft de politie aan. "Waar zij zich aan veel regels moeten houden heeft een illegale taxichauffeur daar geen boodschap aan."

De politie wijst op de veiligheid van de passagiers. "In tegenstelling tot een legale taxi betaalt de verzekering van een illegale taxichauffeur eventuele schade niet uit omdat er sprake is van een strafbaar feit", herhaalt de politie in een toelichting op de actie. "Bij een eventuele aanrijding met ernstige gevolgen voor de passagiers, denk bijvoorbeeld aan blijvende invaliditeit, is dat dus niet verzekerd met alle gevolgen van dien."