De eerste gedachte was een buurtfeestje, maar al snel werd het iets meer dan dat. Hartje Ginneken bleek een schot in de roos.

Een eerste editie op 10 september met een temperatuur die de dertig graden nadert, meer kan je je als organisator niet wensen.

"Het had ook tien graden kunnen zijn en erg nat", weet een van de crewmensen backstage. Maar dat is het niet. Dus is het op het VIP-podium aan de lange zijde van het plein aangenaam koel in de schaduw van de bomen langs het Schoolakkerplein. Ruim vijftig man is achter de schermen in touw om de zaakjes te regelen voor de artiesten én de zevenduizend man publiek.

"Voor deze line-up is het plein eigenlijk te klein", geeft hij nog maar eens aan. Want het is niet mis wat de organisatie heeft weten rond te krijgen. Pater Moeskroen, Guus Meeuwis, René Froger, Rowwen Hèze zijn de hoofdacts. En of dat niet genoeg is 'verrassen' Stef Eckel en Frans Duijts de wijk ook nog eens met een optreden. De Bredase coverband The Young Beethoven maakt het feest compleet.

Na Pater Moeskroen is het te doen, weet het publiek. Dat stroomt bij de eerste klanken van Guus Meeuwis, aangekondigd door Robbert van de Corput, massaal richting podium. Daar vloeit het bier al rijkelijk en gaan de handjes de lucht in. Met nog genoeg voor de boeg kan het feest nu al niet meer stuk. 

Op naar volgend jaar, zou je zomaar zeggen.

 Een groep Bekende Bredanaars tapte tuzsen 14.00 en 15.00 uur bij een van de barren. De opbrengst van dit uur gaat naar het Sinterklaascomité Ginneken, dat afgelopen jaar problemen had de begroting rond te krijgen. Dus kon je zomaar een biertje 'krijgen' uit handen van Robbert Maaskant, Ger Couvreur, Klaas Dijkhoff, Paul Depla, Boaz Adank, Joep Schreuder of Rombout Kerremans.

Meer foto's