Het weekend in Breda mag weer gevierd worden. De warme nazomer zet nog even voort en ook dit weekend is er geen tekort aan activiteiten in en rondom Breda.

Hartje Ginneken - zaterdag 10 september - Ginneken
Het Schoolakkerplein staat centraal in dit grote buurtfeest. De eerste editie van Hartje Ginneken begint 10 september om 12.00 uur. Niet de minste namen betreden het podium. Onder andere Guus Meeuwis, Pater Moeskroen, Rene Froger en Frans Duijts komen langs. In totaal zijn er 7000 kaarten beschikbaar, waarvan 95% al is verkocht. Volle bak dus. Kaarten kosten €29,95. Hartje Ginneken duurt tot 20.30 uur

PITT Festival - Zaterdag 10 september - Zwembad de Kuil in Prinsenbeek
Bij zwembad De Kuil in Prinsenbeek vindt zaterdag de eerste editie van PITT festival plaats. Tijdens het muziekfestival treden verschillende artiesten op. Het evenement begint om 13.00 uur met een pop-rockband. Daarna zijn er Nederlandstalige optredens van onder andere Raymon Hermans. Later staan de dj's op het programma, zoals Suyano, Tim Hox, Radiovox, Gabbio Nabbi, Philemon en Nanilicious. Kaarten kosten €19,50. Het evenement duurt tot 22.30 uur. 

Open monumentendag zaterdag 10 & zondag 11 september - Breda
Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag kun je een bezoek brengen aan monumenten die normaal gesproken zijn gesloten voor publiek. Zo kun je in Breda eens een kijkje nemen in de Koepel (alléén op inschrijving). Ook de vuurtoren in Park Valkenberg is toegankelijk voor publiek op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk hier voor meer programmatips.

BelcrumSpoort - zaterdag 10 & zondag 11 september - Station Breda
BelcrumSpoort biedt een groot programma aan activiteiten wegens de officiele opening van het nieuwe station. Tijdens BelcrumSpoort vinden er diverse feestelijke en ‘spoorse’ activiteiten plaats. Ze worden georganiseerd door bewoners uit de omliggende wijken in samenwerking met de Gemeente Breda, NS en ProRail, gecoördineerd door Stichting BelcrumSpoort. Historisch erfgoed, stoom, muziek, dans, theater en cultuur komen aan bod. 

Breda Breepark Challenge - zondag 11 september - Breepark
De Bavelse Berg wordt zondag 11 september locatie voor de eerste editie van het wielerevenement Breda Breepark Challenge. Het programma biedt naast een wielerklassieker voor de jeugdrenners, onderdelen als een wedstrijd voor mountainbikers, een klimtijdrit op de Bavelse Berg en een dikke bandenrace.
Het programma start om 10.00 uur.