Drie inzittenden van een auto zijn vrijdagochtend aangehouden nadat ze vanuit een auto een voetganger hebben bedreigd met een vuurwapen.

Er werd een wapen gevonden. Nog onbekend is of het om een imitatiewapen of een echt wapen gaat.

Op vrijdag 9 september 2016 om 1.20 uur belde een emotionele aangever naar de politie. Hij gaf aan dat hij op de Nieuwe Leuvenstraat door de inzittenden van een auto ernstig bedreigd was met een vuurwapen.

De auto was daarna weggereden. Hij gaf het kenteken door. Agenten spoedden zich naar de omgeving op zoek naar de auto. Ook werd de aangever aangesproken, die nog overstuur was.

De mogelijke reden voor de bedreiging was een verkeerssituatie. De aangever had een reactie gegeven op het feit dat een auto op de Nieuwe Leuvenaarstraat vlak langs hem en zijn kennissen was gereden.

De bestuurder van de auto stopte en reageerde door de aangever met zijn auto weer af te snijden. Ook pakte hij de aangever bij zijn kleding en richtte een vuurwapen op zijn hoofd volgens de aangifte.

Trekker

Hij haalde ook enkele keren de trekker over. De aangever schrok daarvan en probeerde de man te overtuigen dat er eigenlijk niets aan de hand was. Hierop scheurde de auto weg, de aangever hevig geschrokken achterlatend. Maar de aangever wist wel het kenteken op te schrijven en gaf dat door aan de politie.

Na een zoektocht werd de auto kort daarna in Breda gezien. Een agent in burger hield de inzittenden in de Ernst Casimirstraat onder schot totdat er meerdere agenten verschenen. De drie inzittenden, een 23-jarige man en vrouw uit Breda, en een 20-jarige man uit dezelfde plaats, zijn aangehouden en aan het bureau in verzekering gesteld.

In een tasje zat een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het zal onderzocht worden door specialisten om te weten te komen of het een vuurwapen of een imitatiewapen is.