Winkeliersvereniging Dr Struyckenplein is met de gemeente Breda in overleg over meer parkeerruimte in de straten rondom het plein. Op die manier moet er meer ruimte ontstaan op de parkeerplaats bij het winkelcentrum.

Het plein is eigenlijk te klein, geeft voorzitter Bas Donkelaar van de winkeliersvereniging aan. "Ook omdat omwonenden de parkeerplaats gebruiken", weet de voorzitter. Hij heeft daar begrip voor. "Maar daarom zijn we ook met de gemeente in gesprek over meer parkeermogelijkheden in de straten om het plein, zodat de bewoners daar kunnen parkeren."

Afgelopen jaar werd al een extra toerit gemaakt tot het plein. "Dat is positief", zegt Donkelaar. Hij is ook te spreken over de 30 kilometerzone. "Daardoor wordt er een stuk rustiger gereden."

Op de parkeerplaats staan verschillende metalen paaltjes om het looppad af te schermen van de parkeervakken. Een flink deel van die paaltjes staat scheef, wellicht doordat het vaak zoeken is naar het laatste plaatsje. "Maar ik denk niet dat onze bezoekers slechter parkeren dan bezoekers aan andere winkelcentra. Het is een kwestie van goed kijken en rustig rijden."