Wijkagent Niels Vissers van de wijken Stadshart, Chassé en Valkenberg roept slachtoffers van fietsendiefstal op om alsnog aangifte te doen als ze dat nog niet gedaan hebben.

De aanleiding is de aanhouding van een 36-jarige Bredanaar die mogelijk meerdere fietsen stal.

Dat meldt politieteam Markdal via Facebook. De politie onderzoekt of de verdachte mogelijk te linken is aan meerdere fietsendiefstallen. Hij moest zich donderdagmiddag melden voor een andere diefstal bij het politiebureau, waar hij meteen is aangehouden.

Onderzocht wordt of hij meerdere diefstallen pleegde in de wijk Chassé en omgeving. Daar zou een fietsendief vooral zijn slag hebben geslagen in (ondergrondse) parkeergarages en bergingen. Het onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad de aangehouden verdachte is.

"Mogelijk zijn er slachtoffers die nog geen aangifte deden van hun gestolen fiets", aldus de politie. "De wijkagent roept mensen op die tussen januari van dit jaar tot heden de dupe werden van diefstal om alsnog aangifte te doen. Mogelijk is de verdachte verantwoordelijk voor de diefstal van hun fiets, maar dat is alleen te onderzoeken als er een aangifte ligt van fietsendiefstal."

Aangifte doen kan via de website van de politie