Avans Hogeschool Breda biedt sinds deze maand werkplekken en vergaderruimtes. Het aanbod komt voort uit de wens van Avans om als kennisinstelling nauw samen te werke werken met het bedrijfsleven.

Professionals kunnen op de ‘fifth floor’ gebruik maken van flexplekken of afspreken met collega’s of klanten. "Wie hier werkt kan kennis van aanwezige studenten en docenten benutten en kan natuurlijk eigen kennis delen", stelt Avans.

Het initiatief komt van de Academie voor Marketing en Business Management en het Avans Ondernemerscentrum. Samen namen zijn het initiatief voor een S2M-locatie bij Avans Hogeschool. 

Tijdens het studiejaar zijn er volop studenten aanwezig op de open werkplek. Zij volgen daar een onderwijsprogramma voor studenten die een eigen onderneming gaan starten of al gestart zijn.

Studenten

De studenten volgen studies als Commerciële Economie of Small Business en Retail Management, maar ook Technische Bedrijfskunde, Chemische Technologie, International Business and Management Studies en Advanced Business Creation.

"De studenten en docenten loggen in op de S2M software en zijn dus te benaderen voor vragen. Zo kunnen ondernemers direct gebruik maken van de kennis van Avans."

Avans is de eerste hogeschool met een S2M-locatie. De werkruimte ‘fifth floor’ is te vinden op de vijfde verdieping van de Avans-locatie aan de Lovensdijkstraat 61 in Breda.