De politie heeft drie jonge mannen aangehouden voor de beroving van een 21-jarige in Breda verblijvende man. Die straatroof vond dinsdag rond 22.30 uur in het Valkenberg plaats.

Er werd direct een zoekactie naar de daders gestart. Op aanwijzing van een politieman in vrije tijd werden drie Bredanaars (17, 19 en 19 jaar) aangehouden. Hun eventuele betrokkenheid wordt onderzocht. De politie is nog op zoek naar getuigen van de straatroof.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij vanaf het station het park was ingegaan en richting de Vlaszak liep. Hij vertelt dat hij een flinke duw kreeg van twee mannen. Hij zag dat een van de straatrovers een voorwerp in zijn handen had. Ze trokken zijn tas uit zijn handen en renden daarmee weg. 

Kort daarna zag een politieman in vrije tijd in de omgeving twee bromfietsen met hoge snelheid aankomen, die hem rakelings passeerden. Op een van de brommers zat nog een bijrijder. 

Ze stopten op de Boschstraat. De diender hoorde een van hen roepen: "Snel, snel, ze komen eraan!"

De politieman belde met de meldkamer en hoorde dat er zojuist in de omgeving een straatroof had plaats gevonden. Hij besloot het drietal te volgen. Hij zag dat ze kort een woning binnen gingen en daarna verder liepen.

Het drietal werd op de Grote Markt aangehouden. Het pand waar zij binnen zijn geweest is doorzocht. De gestolen goederen zijn echter niet aangetroffen. Wel werd een luchtdrukwapen in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in.