Aan het Schoolakkerplein werkt woensdag het team van Hartje Ginneken met man en macht aan de opbouw van het terrein en podium in Breda.

In de hoek van het plein staan de toiletten klaar, terwijl de kopse kant van het podium de hoogte inschiet. Twaalf meter hoog wordt het, en 34 meter breed. Groot genoeg om de zevenduizend toeschouwers zaterdag van 13.00 tot 20.30 uur te bedienen. "Woensdagavond staat het klaar, zonder de aankleding", aldus organisator Johan de Vos.

Optredens 

Naast Guus Meeuwis, René Froger, Rowwen Hèze en Pater Moeskroen speelt coverband The Young Beethoven eveneens twee sessies. Ook Frans Duijts en Stef Ekkel komen een (buurt)feestje bouwen, zoals oorspronkelijk eigenlijk de bedoeling was.

Een Bredaas feestje wordt het sowieso. De directe buren kregen vrijkaarten en dertig procent ging in de pre-voorverkoop al naar de buurt, meer dan 90 procent ging naar Bredanaars.  In totaal zijn er 7000 kaarten te koop voor liefhebbers van minimaal 18 jaar oud. Het feest was vorige week al bijna uitverkocht.