In de Willemstraat en op het Stationplein in Breda is het een drukte van belang. Met man en macht wordt er gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de officiële opening van het station donderdag.

Donderdag om 15.30 uur komt staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma voor de officiële handeling. Daarbij zijn ook gedeputeerde Christophe van der Maat, Burgemeester Depla, Pier Eringa (CEO ProRail), Roger van Boxtel (CEO NS) aanwezig.

Optredens

Tijdens de feestdag zijn er verder optredens op allerlei plaatsen in en bij het station. Reizigers kunnen genieten van onder meer Theatergroep De Italianen, de Ukuladies, Breda Brass Quintet, ZydeGoNutz Duo Quinn, LeineRoebana en Heather Ware samen met PodiumBloos, Breda's Mannenkoor, NS Harmonieorkest, Nootwaar, Pop-up koor Musicaja en Mannen van Naam.

Opening

Tijdens de opening wordt het lied ten gehore gebracht dat componist Erik Vlasblom speciaal voor deze gelegenheid componeerde. Daarvoor werden enkele weken geleden pianisten geselecteerd tijdens een openbare auditie. Zij spelen samen met de bekende Bredase drummer Chris Strik, het Breda Brass Quintet en het koor van het Fontys Conservatorium.

Dinsdagavond werd daarvoor al flink gerepeteerd bij de Nieuwe Veste.