Waarom is de fietsenstalling aan de centrumzijde maar tot 20.00 uur open en waarom ontbreekt er een entree in het station bij de stalling aan de Belcrumzijde? Dat en meer vraagt Breda'97 aan het Bredase college.

In de vragen van commissielid Peter Vissers stelt de fractie van de oppositiepartij zich te verbazen over het verschil in uitvoering, omdat er volgens de partij afgesproken is dat er twee voorkanten zijn.

"De stalling aan de Centrumzijde is in tegenstelling tot de Belcrumzijde hoogwaardiger en met meer gebruiksgemak uitgevoerd", aldus Breda '97. Het steekt de fractie dat treinreizigers die hun fiets gestald hebben aan de Belcrumzijde, moeten omlopen naar de ingang 'of er moet toevallig iemand uit komen'.

Sluiting

De fractie vraagt zich af waarom de stallen aan centrumzijde op werkdagen om 21.00 uur en in het weekend om 20.00 uur sluit. "Terwijl de fietsenstalling aan de Belcrumzijde eerder open is en tot 01.15 uur 's nachts is geopend." Volgens de fractie zijn ook de stallingsmogelijkheden voor elektrische fietsen beperkt en zouden fietsen die niet in het rek passen zelfs niet welkom zijn.                      

Breda '97 wil van het college weten of ze van de verschillen op de hoogte is en of er plannen zijn de openingstijden gelijk te trekken, evenals de kwaliteit van uitvoering. Ook is de fractie benieuwd naar de maatregelen die getroffen zijn om eigenaren van fietsen, die door vertragingen te laat op het station arriveren, alsnog aan hun fiets te helpen.