Initiatiefnemers Marcel Opperman en Ruben Been willen komend jaar in Breda het eerste E-sportscentrum van de Benelux openen in het centrum van Breda. 

In dit centrum kunnen gamers onder meer meedoen aan toernooien en gezamenlijk kijken naar live-streams van gamers.

Startkapitaal

Opperman en Been zijn 3 september gestart met een crowdfundingcampagne op Indiegogo waarmee ze 25.000 euro op willen halen voor het zogeheten 'EsportsDome'. Dat is een deel van het benodigde startkapitaal, aldus Ruben Been. "We wilden een realistisch doel dat haalbaar is voor de community. Verder komt er geld van sponsoring en van subsidie."

In dit E-sportscentrum kunnen bezoekers zelf gamen en naar games kijken. "We streven er naar om tussen de 40 en 50 high-end game PC’s en meer dan 16 consoles op te stellen. Daarnaast is er een streamlounge waar bezoekers, samen met hun vrienden en onder het genot van hun drankje, naar nationale en internationale evenementen en toernooien kunnen kijken", aldus Marcel Opperman.

Crowdfunding

Gamers betalen al naar gelang hun behoefte per uur, per dag of per maand. "Het eerste uur gaat vijf euro kosten, inclusief een drankje, elk volgend uur drie euro. Hoe meer we ophalen met de crowdfunding, deste goedkoper wordt het."

In het EsportsDome moeten toernooien, trainingen, workshops, LAN-Party's en nog veel meer plaatsvinden. "In plaats van thuis alleen op de bank, kun je in het EsportsDome jouw passie delen met andere gamers op een fysieke locatie. Dat is een van de voordelen die het EsportsDome te bieden heeft", voegt Ruben Been daaraan toe.

Been studeerde aan NHTV Vrije Tijdsmanagement en heeft veel ervaring met het organiseren van toernooien. Hij is al eigenaar van een esportclub en elf jaar actief in deze scene.