Seksclub Reeperbahn aan de Belcrumweg in Breda opent komende week na ruim twee jaar weer haar deuren.

Uitbater Hannah Reina heeft de vergunning binnen.

Controle

De club was sinds juli 2014 dicht nadat een prostituee niet haar inschrijving bij de Kamer van Koophandel kon tonen tijdens een controle. Dat ze dat de volgende dag wel kon, werd niet geaccepteerd. Daarop moest de seksclub een maand dicht en kreeg Reina in het vervolg geen exploitatievergunning meer.

De wanhoop nabij vroeg zijn vrouw die aan. "Die werd op dezelfde gronden geweigerd, met een Bibob-oordeel waarin alleen onze naam anders was", aldus Juan Reina enkele weken geleden.

Exploitatievergunning

Het stak de ondernemer, die het gevoel kreeg dat de gemeente de club weg wilde hebben uit de buurt die de afgelopen jaren een flinke facelift kreeg. "Dat kan natuurlijk, maar zeg dat dan en probeer daar een afspraak over te maken."

Eind juli oordeelde de rechter dat de burgemeester ten onrechte had geweigerd een exploitatievergunning te verlenen. De weigering was gebaseerd op een rapport van Bureau Bibob. Dat rapport werd door de rechter als ondeugdelijk beoordeeld in de zaak die Hannah Reina had aangespannen tegen de gemeente.

Uitspraak

Deze dinsdag diende in Breda het hoger beroep dat haar man aanspande. In deze zaak trok de advocaat van de gemeente het Bibob-rapport terug als ondersteuning van zijn betoog. Over zes weken doet de rechter uitspraak.

Reina en zijn vrouw willen nu via de rechter schadevergoeding afdwingen. "Want de afgelopen twee jaar liep de huur wel gewoon door. We beginnen nu in de min. We vinden dat we dubbel gestraft zijn: een maand dicht en daar bovenop geen nieuwe vergunning."