BredaPhoto 2016 staat letterlijk in de steigers. De vrijwilligers zijn op verschillende plaatsen bezig met het plaatsen van de stellages waaraan de soms meer dan manshoge foto’s komen te hangen.

Deze dinsdag zijn de eerste aluminiumconstructies in het Chassépark geplaatst. "En bij het Breda’s Museum hangen de eerste doeken ook al", vertelt communicatiemedewerker Monique van de WIjdeven.

De buitenfoto’s hangen dit jaar bij STEK, Belcrum Beach en staan op verschiilende plaatsen in de singels. Ook bij de Faam komt werk. "In de loop van deze week en begin komende week worden de foto’s gehangen."

Opening

Ook bij de binnenexposities wordt vaart gemaakt, zoals bij het Breda’s Museum, MOTI en Galerie Ecker. Woensdag 14 september is de officiële opening, een dag later is het publiek overal welkom.

Het tweejaarlijkse festival profileert zich sinds deze editie als een betaald festival met gratis locaties. Voorheen was dat andersom. Bezoekers die al het werk willen zien kunnen een passe-partout kopen. Zo’n ticket kost zonder korting €17,50.