Architect Koen van Velsen en bouwmanager Jo Mans geven zaterdag 10 september unieke rondleidingen door station Breda. Dat doen ze vanwege de officiële opening van het stationscomplex èn Open Monumentendag. 

Het stationscomplex biedt onderdak aan een hoeveelheid functies: van reizen, winkelen, ontmoeten, parkeren, wonen tot werken.

Hoe ontwerp je zo’n omvangrijk en ambitieus complex? Wat komt er allemaal kijken bij de bouw ervan, terwijl ook nog eens het dagelijks treinverkeer gewoon door moet gaan? Architect Koen van Velsen en bouwmanager Jo Mans (MJB groep), die namens de opdrachtgevers ProRail in samenwerking met NS en gemeente Breda het bouwproces begeleidden, vertellen er zelf over tijdens een rondgang door het station.

Toegankelijk voor publiek

Ook anderen die nauw bij het project betrokken zijn geweest, zoals de programmamanager van de gemeente Breda, Bertwin van Rooijen, leiden rond, vertellen over de verborgen kanten van het station en laten plekken zien die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Alle rondleidingen worden begeleid door gidsen, zijn gratis en duren ongeveer een uur. De rondleidingen zijn een initiatief van BLASt. Aanmelden is verplicht en kan tot 8 september.