Een sporter wil altijd meer, dat geldt ook voor de drie meerkampers van AV Sprint die afgelopen maand in Rio de Janeiro deelnamen aan de Olympische Spelen. Zaterdag werden ze in Breda gehuldigd.

Ondanks dat de prijzen uitbleven, zette de grootste atletiekvereniging van het land Anouk Vetter, Nadine Broersen en Pieter Braun zaterdag in het zonnetje.

Na mooie woorden van Sprint-voorzitter Paul Alberts en wethouder Paul de Beer (sport) deelden de drie atleten handtekeningen uit en gingen ze op de foto met jonge atleetjes die ervan dromen later ook Olympiër te worden.

Voor Anouk Vetter was de feestelijke ontvangst tevens een huldiging voor haar in juli in Amsterdam behaalde titel van Europees Kampioen Meerkamp. Door haar drukke schema was hiervoor eerder nog geen tijd geweest. Haar puntentotaal van toen bleek inmiddels een nieuw Nederlands record Meerkamp te zijn.

Gravure

De Beer overhandigde namens de Gemeente Breda een leitje van de Bredase Grote Kerk met een speciale gravure: "Met hun prestatie in Rio zijn Anouk, Nadine en Pieter een inspirerend voorbeeld voor alle jonge atleten."

Voor de Rio-toppers was het enorme enthousiasme waarmee de jongste pupillen hun helden ontvingen de kers op de taart van de feestelijke huldiging.