De eerste volledige dag van Dream Village 2016 zit er op. Duizenden bezoekers genoten van de eerste Bredase editie, die plaatsvindt aan de rand van de A58 bij Bavel.

In het kleurrijke droomdorp gaan sinds het begin van de zondagmiddag duizenden uit hun dak op de muziek van in totaal meer dan 200 acts, die op een van de talrijke 'stages' hun show weggaven.

Camping

De echt bikkels maakten er een droomweekend van. Zij boekten een plaatsje op de camping en zitten inmiddels weer klaar voor dag 3 van het festival, dat afgelopen jaar in Dorst werd gehouden.

Onderdeel van Dream Village is een podium waar lokaal talent in actie kan komen. Dream Village zocht acht talentvolle dj’s uit de regio die samen met acht dj’s van DJ School Breda een eigen podium mochten vullen.

"In totaal kunnen ze zestien uur draaien”, aldus de enthousiaste organisator Arno van der Star, voorafgaand aan het festival. DJ’s konden tot 23 augustus hun mix insturen. "We hebben veel Bredase dj’s, maar het is belangrijk dat de nieuwe Hardwell en Tiësto ook gelegenheid krijgt zich te presenteren."

Talent

Ricky Rivaya, negentien jaar en afkomstig uit Breda, was een van de gelukkigen. Dus stond hij vol trots te draaien. "Het was genieten geblazen", vertelt de enthousiaste jonge artiest. "Een droom die uitkwam." Het optreden was een succes, vertelt hij. "Ik heb het dak eraf geblazen! De eerste stappen zijn gezet richting de grote stages!"

Dream Village eindigde zaterdag met twee uitgebreide eindshows op twee verschillende podia. Het festival besluit de zondagavond eveneens met een spetterende vuurwerkshow.

Bekijk de foto's