Een vermoedelijk 54-jarige man uit Litouwen is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een steekincident aan de Kruisvoort.

De politie arresteerde een 48-jarige man uit Litouwen op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Het geweldsdelict vond plaats op vrijdag 2 september 2016 rond middernacht nabij het bedrijventerrein IABC.

Agenten troffen na een melding een zwaar gewonde man aan, die buiten kennis bleek te zijn. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het traumateam van de LifeLiner bij de reanimatie van het slachtoffer. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later in de nacht overleed.

Onderzoek

De politie zette de omgeving van het plaats delict af voor het forensisch sporenonderzoek. Tactisch rechercheurs startten een onderzoek in de directe omgeving. Er werd een 48-jarige Litouwer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke geweldsincident.

Ook werden enkele getuigen naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Gedurende de nacht is getracht de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een 54-jarige man uit Litouwen.

Op het bedrijventerrein IABC zijn nationale en internationale bedrijven gevestigd. Diverse internationale vrachtwagenchauffeurs overnachtten daar afgelopen nacht, in afwachting van het laden/lossen van hun vrachtwagen.