Het eerste weekend van september biedt een hoop meerdaagse evenementen. 

Vrijdag 2 september wordt er al afgetrapt met Freaky Friday, Dream Village en de Redhead Days. Daarnaast komen bierliefhebbers aan hun trekken op Brewda en biedt het jaarlijkse BUT Filmfestival een ruim en divers programma tot en met zondag.

Freaky Friday

Vrijdag 2 september - Mezz

Poppodium Mezz organiseert een heuse disco, soul en funk avond. Dance to the music van James Brown, Donna Summer, Chic, Earth, Wind & Fire, Boney M, Michael Jackson en Prince. De glimmende schoenen en disco dancemoves mogen weer. Om alvast in de stemming te komen kun je de Spotify Playlist beluisteren.  Entree: 5 euro. Aanvang: 21:00 uur.

RedHead Days

Vrijdag 2 september t/m zondag 4 september - Centrum Breda

De jaarlijkse roodharigendag in Breda viert het bestaan van mensen met rood haar. Het festival begint dit jaar met een kick-off party op vrijdag in Theater De Avenue. Op zaterdag en zondag zijn er door de gehele stad verschillende activiteiten. Op zaterdagavond is er bijvoorbeeld de redhead pubcrawl en op zondag vindt de jaarlijke fotoshoot in het Valkenbergpark plaats. Vorig jaar stonden er 1721 roodharigen op de groepsfoto. De organisatie verwacht dit jaar roodharigen uit meer dan 80 verschillende landen.

Brewda

Zaterdag 3 september & zondag 4 september - Elektron
In totaal 19 lokale en internationale bierbrouwerijen presenteren hun speciaal bieren op het bierbrouwerij festival Brewda. Dit jaar is het festival uitgebreid naar twee dagen. Vorig jaar kwamen er 1900 bezoekers langs, nu verwacht de organisatie 3000 bierliefhebbers te trekken. Voor 25,00 euro heb je een festivalticket voor het hele weekend inclusief zes muntjes.

Dancefestival Dream Village

 Vrijdag 2 september t/m zondag 4 september - Lage Aard (Bavel)
Met meer dan 200 artiesten en op zaterdag 10 area’s is Dream Village vrijdag, zaterdag en zondag het grootste dancefestival van de regio. Het grote dancefestival verhuisde van Oosterhout naar Breda. Het muziekaanbod is zeer divers. Naast (deep)House, Techno en Eclectic vind je op Dream Village ook (Raw)Hardstyle, Hardcore en Freestyle. Kaartjes voor het hele weekend kosten 52,50 euro.

But Filmfestival

Vrijdag 2 september t/m zondag 4 september
Het programma van de elfde editie van het But Filmfestival vertoont B-Films, Underground en Trash en wil filmliefhebbers variëteit en nieuwe ervaringen bieden. Eigenzinnige filmmakers krijgen een podium, zodat het publiek de kans krijgt om een hedendaagse Bad Taste (Peter Jackson) of Eraserhead (David Lynch) te ervaren. Elk jaar stelt BUTFF een programma samen met 50 speelfilms en 50 shorts. Naast de films biedt BUTFF een uitgebreide randprogrammering. Er zijn o.a. dichters, acts, kunstwerken en een opvallende selectie aan muziekoptredens.