Modemerk Mango opent begin komend jaar een meer dan duizend vierkante meter grote winkel in winkelcentrum de Barones. Het is niet de laatste modezaak die in het geheel vernieuwde winkelcentrum landt.

“Toch blijft de variatie voldoende, net als in een hoofdwinkelstraat”, aldus Paul Bremmer van eigenaar Kroonenberg Groep. Hij verwacht dat De Barones bij opening van Hudson’s Bay in het derde kwartaal van 2017 volledig is verhuurd.

Op korte termijn volgen nieuwe huurders. “We zijn met twee partijen in afrondend gesprek. Die namen maken we binnenkort bekend.” Daarna is er nog plek van zo’n vier winkels. “Maar dat hangt af van de wensen van de huurders en het aantal vierkante meter dat een winkel afneemt.”

Na de aankondiging van warenhuis Hudson’s Bay om zich in het pand van V&D te vestigen, is het makkelijker om voor De Barones huurders te vinden. “Alles stond een beetje in de wachtkamer, toen de kogel eenmaal door de kerk was, nam de belangstelling toe.”

Door de nieuwe winkels, maar ook door de Zara in het pand van de Bijenkorf, neemt de Barones weer een belangrijke plaats in het Bredase winkelhart in. “De Barones is onderdeel van het belangrijkste winkelrondje met alle grote merken.”