Meer ruimte voor publiek bij hoofdarena Outdoor Brabant

Het is misschien wel de laatste editie van Outdoor Brabant aan de Prinsenhoeve, maar desondanks heeft de organisatie de opzet flink onder handen genomen.

Trouwe bezoekers zijn waarschijnlijk blij verrast, weet ook voorzitter Cees Meeuwis. "We hebben het strodorp een stuk dichter bij de ingang en bij de VIP-tent en het Kamsteeg Tuinenplein, waar bedrijven hun ontvangsten kunnen houden."

Wie vanaf de Dr Batenburglaan het terrein betreedt, moest voorheen het karrespoor volgen en door de bomenlaan richting het verre veld voor de hoofdarena met tribunes en tenten. Dit jaar staat deze opstelling meteen achter de boerderij. "Daar hebben we ook meer tribunes weggezet, passend bij onze ambitie", aldus Meeuwis.

Het evenement werkt inmiddels met een begroting van 1,3 miljoen euro. Sinds vorig jaar dragen bezoekers daar hun steentje aan bij doordat er kaarten gekocht moeten worden. Het eerste jaar waren dat er circa tienduizend, naast de kaarten die door sponsors werden afgenomen.

Groei

Meeuwis verwacht daarin een groei. "We zitten nu in de voorverkoop al boven afgelopen jaar." Het weer speelt daarin een belangrijke rol. "Vorig jaar was het slechtste jaar sinds ‘98. Dat merk je in de belangstelling, maar ook in de kosten. Om te zorgen dat alles functioneert moet je extra materiaal inzetten."

Dit jaar ziet het weer er prachtig uit. Het evenement begint donderdag met de wedstrijden, maar deze woensdag komen de deelnemende teams aan het WK Vierspan al officieel de ring in voor de landenpresentatie met vlaggen.

Burgemeester Depla ontvangt aan het begin van de avond een delegatie op het stadhuis. "Daarmee benadrukt de stad ook het belang van het evenement voor de stad", aldus Meeuwis. "Outdoor moet steeds meer een argument worden om naar de stad te komen, dat zie je nu ook met het WK."

WK Vierspannen

Voor de niet deskundigen: tijdens het WK Vierspannen werken menners met een koets verschillende disciplines af. Dressuur, een vaardigheidsproef en het meest spectaculaire onderdeel, de marathon. Daarvoor heeft de organisatie een tweede waterhindernis gebouwd, met daar omheen voldoende plek voor het publiek. Dit onderdeel staat voor de zaterdag op het programma.

Kaarten voor Outdoor Brabant kosten tien euro voor donderdag en vrijdag en 25 euro voor een van de weekenddagen.

Tip de redactie