Ondernemers Rob van den Bosch en Peter Schiphorst willen een watersportcentrum met beachclub realiseren bij de Galderse Meren. Doel is het centrum in maart 2018 te openen.

De plannen van de twee zijn niet nieuw. Toen er in 2012 vanuit gemeente Breda de vraag kwam om de Galderse Meren te exploiteren, bleek het lastig om ondernemers met een passend businessplan te vinden.

Geschiedenis

De scherpe voorwaarden van de aanbesteding horend bij het plan om het beheer van de Galderse Meren kostendekkend te maken, bleken een drempel.

Schiphorst en Van den Bosch beten zich vast in het plan een watersportcentrum te creëren in het recreatiegebied. Dat leidde tot een plan voor een beachclub waar je kunt lunchen, een kabelbaan voor wakeboarders en waterskiërs en een duikcentrum.

Het was een heel proces, aldus Schiphorst. "Er waren natuurlijk veel strikte eisen. We hebben meerdere presentaties aan de gemeente moeten geven. Dit gebeurde in competitie met andere ondernemers."

Andere geïnteresseerden trokken zich terug vanwege de randvoorwaarden die de gemeente stelde. Een daarvan waren de sluitingstijden. Bij zonsondergang zou de zaak moeten sluiten.

Wakeboarden

"Andere ondernemers zaten meer op het spoor van alleen maar horeca. Wij wilden juist een totale watersportbeleving. De bijbehorende beachclub past goed in ons concept. Daarnaast is wakeboarden uniek in de omgeving. Locaties waar je kunt wakeboarden zijn er maar weinig in Nederland. Bovendien is het een hartstikke mooie plas. Deze sporten zijn in opkomst, vooral bij de jeugd.”

In de wintertijd moet de beachclub gewoon geopend blijven, onder andere voor wandelaars in het gebied. Het kabelpark zelf zou volgens Schiphorst moeten openen van maart tot en met november. Bij het recreatiegebied komt een parkeergelegenheid voor dertig auto’s op de strook die de gemeente al in gebruik heeft voor onderhoud.

De ondernemers hebben er veel vertrouwen in dat het plan door de gemeenteraad wordt goedgekeurd. "We voldoen aan alle gestelde eisen. We zijn er nu al 3,5 jaar mee bezig en de plannen zijn steeds bijgesteld. We hopen dat het definitieve oordeel door de gemeenteraad snel komt."