Ook Frans Duijts naar bijna uitverkocht Hartje Ginneken

Nog een kleine twee weken en dan is het Schoolakkerplein een dag lang de ‘place to be’ voor feestend Breda. De eerste editie van Hartje Ginneken begint 10 september om 12.00 uur.

De organisatie pakte al uit met de aankondiging van Guus Meeuwis, René Froger, Rowwen Hèze en Pater Moeskroen. Ook de Bredase coverband The Young Beethoven komt het publiek vermaken.

Deze maandag kondigt de organisatie ook de komst van Frans Duijts als een van de special guests. “Maar we komen nog met een paar verrassingen”, aldus een van de organisatoren, Johan de Vos.

Het feest op het Overakkerplein ontstond als uit de hand gelopen idee voor een buurtfeest. Dat is het nog voor een flink deel. Want van de buurt kon op basis van postcode al voor de officiële start verkoop kaarten kopen. De directe buren kregen vrijkaarten. In totaal zijn er 7000 kaarten te koop voor liefhebbers van minimaal 18 jaar oud. Dertig procent werd al verkocht aan de buurt, meer dan 90 procent ging naar Bredanaars.

“Inmiddels is 95 procent van de kaarten verkocht”, geeft De Vos aan. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers van 18 jaar en ouder. Hartje Ginneken duurt tot 20.30 uur op 10 september.

Tip de redactie