Tranen van Van Cooth ondanks brandje succesvol

Het was meejanken in zijn beste vorm en tot in de late uurtjes. Vanaf 14.00 uur zaterdagmiddag tot 23.00 uur was het feest op het Van Coothplein, waar De Tranen van Van Cooth haar vijftiende editie vierde.

Voor deze jubileumeditie had de organisatie een reeks aan bekende nationale en regionale artiesten weten te verleiden naar Breda te komen. Therry en Mariska, Sjon de Manager en Yvonne, Frenk4You, Berry Damen, John de Bever, Frank Verkooijen, Tommy Lips, Alex, Ria Valk, Sieneke, Dennie Christiaan, Stef Ekkel, Jacques Herb en Dre Hazes Jr lieten de honderden luidkeels meeschallen met hun bekendste hits en klassiekers van anderen.

Onderdeel van het dagprogramma waren ook de optredens van 27 koren uit de wijde regio op vijftien verschillende plaatsen in de Bredase binnenstad. Zo stonden er koren net over de Hoge Brug, op het Veemarktpleintje, bij de Nieuwe Veste en op de Grote Markt. 

Aan het begin van de avond kregen de bezoekers een fikse bui over zich heen. Die was echter van korte duur en bracht welkome verkoeling. Ook bracht de brandweer een ongepland bezoek aan het festivalterrein. Een frietkar die bij de toegang aan de kant van de Keizerstraat stond bleek vlam te hebben gevat. De brandweer sloopte een flink deel van de kraam en wist het brandje snel te doven. Publiek moest enige tijd omlopen om bij het feestgedruis te komen.

Bekijk hier de foto's van de Tranen van Van Cooth.

Tip de redactie