De 15e editie van het Bredase festival De Tranen van Van Cooth belooft een warme editie te worden. De organisatie heeft daarom extra maatregelen genomen. Dat is besloten in een overleg tussen Rode Kruis, de GHOR en de organisatie en de horeca.

"Er komt opschaling van het EHBO-plan", aldus voorzitter Frans Jacobs. "Er komt een extra EHBO-tent, er komen extra parasols en we zorgen voor koudestraten en extra water." Ook voor bezoekers heeft Jacobs tips. "Zet een petje op, doe iets lichts aan qua kleding, kleed je luchtig."

De opzet van het evenement op het plein is geheel aangepast ten opzichte van vorig jaar. "In tegenstelling tot vorig jaar hebben we geen catwalk, maar een rond podium, boven het kunstwerk op het plein. Daar boven komt een hele grote ronde tent. Het hele gebied tussen Charelli en Barluca bij het Van Coothplein hoort er bij. Daardoor kunnen we meer mensen kwijt en ook meer verspreid."

Opzet festival

Aanleiding voor de wijziging is tweeledig, vertelt de voorzitter. "Afgelopen jaren zijn we als Tranen enorm gegroeid, steeds meer fans komen op ons evenement af. Aan de andere kant is het Van Coothplein ook veel veranderd, steeds meer horeca bijgekomen. Je moet rekening houden met elkaar", verklaart Jacobs. "Vandaar dat we in gezamenlijk overleg met de horeca ook tot de nieuwe opstelling zijn gekomen."

Dan waar het allemaal om draait: de muziek. Op het Van Coothplein van 14.00 tot 23.00 uur met 'een geweldige line-up', aldus Jacobs. "Een mix van nationale top en de regionale artiesten." André Hazes Jr, Sieneke, Alex, Frank Verkooijen en Jacques Herb maken onder meer hun opwachting.  

Daarnaast biedt De Tranen ook het koorprogramma, met twaalf koorlocaties in de Bredase binnenstad waar vanaf 12.30 uur 27 koren hun liederen zingen.