Een bejaarde bewoonster van een appartement aan de Schorsmolenstraat in Breda is op vrijdag 19 en donderdag 25 augustus door vermoedelijk dezelfde dievegge op brutale wijze bestolen. Beide keren vond de diefstal in de vroege ochtend plaats.

De eerste keer, op vrijdag 19 augustus rond 07.40 uur, werd er aangebeld bij het slachtoffer. De vrouw opende de voordeur omdat zij een zuster verwachtte. Ze zag dat er een onbekende vrouw stond die vertelde de invaller te zijn. Aangeefster werd door de vrouw geholpen, die daarbij ook de tijd nam om alle lades te doorzoeken. Er werden sieraden en wat contant geld meegenomen.

Op 25 augustus werd de vrouw rond 08.00 uur geholpen door een medewerkster van de Thuiszorg. Kort na het vertrek van deze verzorgster werd aangebeld. De bejaarde vrouw deed open in de veronderstelling dat de hulpverlener wat vergeten was.

"Tot haar schrik zag zij dat dezelfde dievegge weer voor de deur stond. De bewoonster probeerde de deur nog dicht te doen, maar de dievegge zette haar voet er tussen en gaf een duw", aldus de politie.

De indringster maakte opnieuw enkele sieraden buit, zoals een ketting waaraan het slachtoffer veel emotionele waarde hecht. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld waarbij diverse bewoners aan de Schorsmolenstraat en Middellaan werden bevraagd. Het politieonderzoek naar de dader wordt voortgezet.

De politie zoekt getuigen die op een van beide dagen iets hebben meegekregen van deze diefstallen. Die kunnen zich melden via 0900-8844.