De bouwcombinatie heeft ook de laatste twee woontorens bij het nieuwe Bredase station opgeleverd. Daardoor is Breda 75 appartementen in de vrije huursector rijker.

Vesteda is de verhuurder van de appartementen en is tevens eigenaar van de woontorens na overdracht door woningcorporatie AlleeWonen. Eerdere eigenaar AlleeWonen heeft de woontorens verkocht om zodoende de verkoopopbrengst in te zetten voor haar sociale opgave.

Bestuurder Tonny van de Ven van AlleeWonen geeft aan op welke manier dat gebeurt: "Denk aan het betaalbaar houden van de huren, aan onderhoud en renovatie van woningen, nieuwe sociale huurwoningen en ons werk in de wijken en buurten op het gebied van leefbaarheid."

Crisis

AlleeWonen had deze woningen voor de economische crisis gekocht van NS Vastgoed. De appartementen hebben een huurprijs boven € 710,68 en vallen daardoor niet binnen de sociale huurvoorraad. Dat past volgens de corporatie niet meer binnen de vastgoedportefeuille van de woningcorporatie. Van de Ven: "Het betaalbaar en beschikbaar houden van de sociale huurvoorraad is de belangrijkste focus voor AlleeWonen."

Van de appartementen in De Wachters, zoals de woontorens heten, zijn in de eerste woontoren van 27 appartementen nog enkele driekamerwoningen te huur. De eerste bewoners hebben voor de zomer al hun intrek genomen in hun appartement. De tweede woontoren met 48 appartementen komt op 1 november gereed voor bewoning. De verhuur van deze woningen is ook gestart.