Paardensportevenement Outdoor Brabant mikt op een permanente locatie bij evenemententerrein Breepark in Breda.

Dat zegt voorzitter Cees Meeuwis, die mogelijkheden ziet voor een investering in een hippische locatie waar het hele jaar door paardensportevenementen plaats kunnen vinden.

"Een hippisch park is voor Outdoor Brabant behalve een economisch interessante volgende stap ook een voorwaarde voor verdere internationale groei van het evenement", aldus Meeuwis voorafgaand aan de editie van 2016, die van 31 augustus tot en met 4 september duurt. De locatie zou geschikt moeten zijn voor alle paardensportdisciplines.

Draagvlak

Er wordt door bestuur en organisatie momenteel samen met stakeholders gewerkt aan een gedegen plan met bijbehorende investeringsbehoefte voor een permanente locatie in Breepark, geeft Meeuwis aan.

"Dat plan zal in de komende maanden met alle betrokkenen besproken worden, want zo'n grote investering vereist draagvlak. Mijn Europese voorbeeld is het CHIO Aachen daarbij."

Technisch Directeur Maarten van der Heijden, zojuist terug uit Rio de Janeiro, waar hij met de spring-, dressuur- en eventingruiters was, benadrukt het enorme belang van de hippische sport. "Sportief is paardensport de 6e sport in Nederland en economisch gezien zelfs de 2e sport” zegt hij. Hij verwijst naar handel, fokkerij en talentontwikkeling.

Outdoor Brabant is dit jaar gastheer voor het WK Vierspannen. Het evenement vindt net als de afgelopen jaren plaats op het terrein aan de Prinsenhoeve aan de Dr. Batenburglaan 194.