De straat die aangelegd wordt bij de nieuwbouw van het Amphia krijgt de naam Jel van der Sandelaan. De straat komt te liggen tussen de kruising Molengracht-Hogeschoollaan en de Verlengde Poolseweg.

Van der Sande was in de Tweede Wereldoorlog koerier bij het verzet en later voorzitter van de Stichting Herdenking Vloeiweide. De straatnaam is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld in overleg met de nabestaanden van Jel van der Sande, die hiermee zeer vereerd zijn, aldus de gemeente. Tegelijk met de Van der Sandelaan is de aangepaste loop van de Molengracht en de Hogeschoollaan vastgesteld.

Gabriëlla Josepha Maria van der Sande (Jel) werd geboren in Teteringen op 1 maart 1916. Zij kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het verzet en voerde in de omgeving van Breda als koerier verkenningen uit. Ze werkte onder andere samen met kunstenaar Paul Windhausen op de radiopost Vloeiweide, tot aan de Duitse inval op 4 oktober 1944.

Enkele dagen later moest Jel de slachtoffers identificeren, waaronder Paul Windhausen en haar broer Harry van der Sande. Na de oorlog was Jel voorzitter van de Stichting Herdenking Vloeiweide, naast haar eigen fysiotherapiepraktijk. Met deze stichting herdacht zij haar geliefden, maar streefde er vooral naar om jongeren de waarde van de vrijheid bij te brengen. Zo bleef zij tot op hoge leeftijd koerier met een boodschap.

Jel van der Sande, ereburger van Breda, overleed op 24 maart 2012 op 96-jarige leeftijd.