De zomer is gearriveerd in Breda. Tijd voor Zonnesteek 2.0 op de Havermarkt, als opvolger van de succesvolle editie van afgelopen jaar? Zover is het nog niet.

"Maar we spelen wel in op het warme weer", laat bedrijfsleider Annemiek Frijters van De Suikerkist weten.

Samen met de twee andere bedrijven van Van Asch Horecabeheer, Bruxelles en Peddles, geeft de Suikerkist de Havermarkt een zomers gevoel. "We hebben strandstoelen, voetenbadjes, beachballen en sproeiers op tafel om voor een koele nevel te zorgen”, vertelt Frijters.

"Maar geen zand en geen groot zwembad nu", licht ze toe. "Van het weekend is het ook al Tranen van Van Cooth en Duikboot Festival. Bij Duikboot zit onze doelgroep, vandaar dat we het niet aandurfden deze week. Zeker omdat we na het succes van afgelopen jaar hadden beloofd het groter en nog beter aan te pakken."

Plan

De bedrijfsleider houdt nog wel een slag om de arm. "We doen het nu niet, maar hebben het plan nog steeds klaar liggen voor een ander moment." 

Al realiseert ze zich wel dat het de komende weken telkens druk is met evenementen én dat daarnaast de zomer op een eind loopt. "Vorig jaar zaten we op 4 en 5 juli, het begin van de zomer en was er verder nog weinig te doen."

De 'beachvibes', zoals Frijters het noemt, blijven in elk geval tot en met zaterdag te voelen op de Havermarkt. "En als het goed blijft, ook op zondag."