"Een geweldig avontuur." Zo omschrijft de 22-jarige Cherie Fransen uit Breda haar deelname aan het modellenprogramma Hollands Next Top Model. "Ik heb zoveel geleerd tijdens de opnames. Dat neem ik nu allemaal mee naar Kaapstad."

Want daar gaat het fulltime model binnenkort drie maanden wonen en werken. "Er is daar ontzettend veel werk. Ik ga me vooral focussen op reclames. Veel Nederlandse reclames worden in Kaapstad opgenomen, omdat het qua stad veel weg heeft van een Nederlandse stad, maar het veel beter weer is", vertelt Cherie.

Over Hollands Next Top Model mag ze nog niet veel zeggen. "De eerste uitzending is 30 augustus op RTL 5. Dan kunnen mensen me gaan volgen." Ze gaf zich spontaan op voor de casting-dag van het programma. "Ik dacht: waarom ook niet?" De datum van de casting kwam steeds dichterbij en toen begon het toch een beetje te kriebelen.

"Ik kreeg in eerste instantie te horen dat ik niet door was en werd bedankt voor mijn komst." Later werd ze alsnog gebeld. "Dat was Endemol. Of ik toch mee wilde doen aan het programma. Natuurlijk zei ik ja."

Cherie woont sinds twee jaar in Amsterdam. "Maar ik kom nog veel in Breda. Mijn ouders wonen hier en ook mijn lieve omaatje kan ik hier niet missen." Al werkt ze inmiddels fulltime als model, ze blijft ambitieus. "Natuurlijk wil ik blijven groeien en beter worden. Hollands Next Top Model was een hele mooie stap!"