Nog maar enkele parkeerplaatsen waren er vrij op dinsdagmiddag bij de Galderse Meren. Naast de vele mensen die met de auto kwamen, waren er ook honderden met de fiets.

De temperatuur liep dinsdag op tot net onder de dertig graden. Daardoor trokken er veel mensen richting de Galderse Meren om verkoeling te zoeken. Voor wie met de auto kwam, was het even puzzelen. De toegangsweg via Huis den Deijl was eenrichtingsverkeer geworden.

Dat zorgde er voor dat je om moest rijden via de Galderseweg om zo bij de enige beschikbare parkeerplaatsen te komen op P6. "Het is niet normaal druk", vertelt een van de parkeerwachters. "Ik verwacht dat het morgen helemaal uit de hand gaat lopen. Ik hoop dat de mensen op de fiets komen morgen."

Naast de vele mensen die kwamen genieten van de zon, waren er veel aankomende studenten rondom de Galderse Meren. In grote groepen fietsten ze op de wegen rondom het meer om vervolgens neer te strijken aan het water.

Wie morgen van plan is om naar de Galderse Meren te gaan doet er verstandig aan om met de fiets te gaan of vroeg te vertrekken.