Een achttienjarige man en een zeventienjarige medeverdachte zijn veroordeeld tot deels voorwaardelijke celstraffen van negen maanden en vijf maanden voor het uitgeven van vals geld. 

De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat zij vals geld hebben uitgegeven door nagemaakte biljetten te verkopen aan medewerkers van het programma Undercover in Nederland.

Beide oplichters spraken in maart af met de journalisten bij station Breda. In april volgden nog twee afspraken bij station Roosendaal tussen alleen de oudste verdachte en de journalisten. Deze verdachte onderhield ook de contacten met de afnemers. Bovendien werd hij in België al eerder veroordeeld voor fraude. Zijn straf valt daarom hoger uit dan die van zijn medeverdachte.

De Hoge Raad omschrijft 'uitgeven' als het 'in het verkeer brengen van valse bankbiljetten'. De advocaat van de verdachten vond dat hier geen sprake van was, omdat de medewerkers van Undercover in Nederland niets met de biljetten gedaan hebben.

Volgens de rechtbank is door de verkoop het valse geld echter wel degelijk in het verkeer gebracht en daarmee in juridische zin 'uitgegeven'. Dat de kopers op de hoogte waren van de valsheid van de biljetten en niet de intentie hadden het geld te gaan gebruiken doet hier niets aan af, aldus de rechter.