Anouk Vetter, Nadine Broersen en Pieter Braun zijn teruggekeerd van hun Olympische avontuur in Rio de Janeiro. Ondanks dat er gehoopt was op betere prestaties, worden de atleten toch gehuldigd in Breda. "Wij zijn ongelooflijk trots op hen", aldus SPRINT-voorzitter Paul Alberts.

"Het zijn voor de atleten wellicht niet de resultaten waar ze op hoopten, maar bij SPRINT zijn we ongelofelijk trots op hen. Een fantastische prestatie dat zij bij de top van de wereld horen en Nederland in Rio vertegenwoordigden",  besluit Alberts.

De huldiging vindt plaatst op zaterdag 3 september op de atletiekbaan van SPRINT. Wethouder van sport Paul de Beer zal ook aanwezig zijn bij de huldiging.

"Breda is trots dat deze toppers hier hun thuisbasis hebben, bij de grootste atletiekvereniging van Nederland. Topsporters zijn een enorme stimulans voor jongeren om ook te gaan sporten. Sporten is gezond en sporten verbindt. Ik feliciteer deze sporters met hun geweldige prestatie in Rio en hoop dat ze nog lang ambassadeur blijven voor Atletiekvereniging SPRINT en Breda", aldus de wethouder.

Op de foto

Na de ceremonie, die om 10.30 uur start, kunnen alle fans op de foto met hun favoriete atleet. Anouk Vetter en Nadine Broersen werden 10e en 13e op de meerkamp voor vrouwen. Pieter Braun moest na vier onderdelen opgeven met een opspelende liesblessure. Iedereen is welkom bij de huldiging.