57 deelnemers uit 16 landen bij WK Vierspannen in Breda

De complete wereldtop bij de vierspanners is vanaf 31 augustus aanwezig bij Outdoor Brabant voor het WK Vierspannen.  

Het gaat om 57 deelnemers uit 16 landen, waarvan 14 landen meestrijden om de teammedailles. De complete top 20 van de FEI wereldranglijst start in Breda. Dat is duidelijk nu de lijst met deelnemers definitief is.

De Australiër Boyd Exell verdedigt de individuele titel en Nederland is titelverdediger bij de landenteams. Voor Nederland zijn Bram Chardon, die na z'n derde wereldtitel bij de vierspannen pony's de overstap maakte naar de vierspannen paarden, en Edwin van der Graaf debutanten tijdens dit WK Vierspannen.

Nederland mag als organiserend land starten met 9 deelnemers. Bondscoach Harry de Ruyter selecteerde zijn gouden team bestaande uit IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Varsseveld) en daarnaast Mark Weusthof (Rossum, Ov.), Herman ter Harmsel (Rijssen), Edwin van der Graaf (Monster), Peter de Ronde (Zwartewaal), Bram Chardon (Den Hoorn) en Hans Heus (Eerbeek).  Rob Lommers (Bergeijk) is reserve. Bij de landenteams is het Nederlandse team favoriet.

Op woensdag 31 augustus vindt de veterinaire keuring plaats, daarna zijn de definitieve landenteams bestaande uit 2 of 3 menners bekend.  Na de dressuur op donderdag 1 en vrijdag 2 september vormt de marathon op zaterdag 3 september het spectaculaire hoogtepunt van de wedstrijd. Op zondag 4 september vindt de ontknoping van de strijd om de individuele-en teammedailles plaats in de vaardigheidsproef, waar het op snelheid en precisie aankomt.

Tip de redactie