Eigenaren verkeerd geparkeerde fietsen vermoeden vaak diefstal

Treinreizigers die vanaf station Breda de trein hebben gepakt, staan geregeld te kijken waar hun fiets is gebleven. De politie zegt vaak meldingen te krijgen van gestolen fietsen.

Dat blijkt gelukkig niet zo te zijn. "Dikwijls gaat het om verkeerd gestalde fietsen die door de gemeente geruimd zijn", aldus de politie via Twitter.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat, al is het geen gerichte actie. "We controleren wel dagelijks." Dat gebeurt volgens hem niet te flauw. "Als een fiets naast de rekken staat en er is daarnaast een plek vrij, dan zetten we hem daar in."

Anders gaat de fiets toch mee. "Mensen moeten zich realiseren dat als hun fiets weg is, hij in het depot de Stationslaan kan staan. Fietsers kunnen daar zelf gaan kijken of ie daar staat. Dat kan zelfs online."

Een kijkje in de database leert dat er de afgelopen week 32 fietsen als gevonden gemeld zijn. Maandag was een topdag. Toen werden er vooral aan de centrumzijde van het station tien verkeerd gestalde fietsen door de handhavers van de weg geplukt.

Tip de redactie