Parkeergarage Amphia bijna klaar voor gebruik en voor tijdrit

De parkeergarage van het Amphia aan de Molengracht in Breda is nagenoeg klaar voor gebruik. De garage is af, maar de wegen zijn nog niet gereed.

Als de wegen rond de garage gereed zijn, kunnen bezoekers de parkeergarage in gebruik nemen. Dat betekent dat de parkeergarage vanaf 31 augustus open is. Na het in gebruik nemen van de garage kunnen patiënten en bezoekers niet meer terecht bij de parkeerplaatsen aan de voorzijde van het ziekenhuis aan de Molengracht. Op deze plek worden vanaf 5 september voorbereidingen getroffen voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. 

De nieuwe parkeergarage biedt plaats aan ruim negenhonderd auto’s, waarvan twintig parkeerplaatsen voor minder validen en negen met oplaadpunten voor elektrische auto’s.Tussen de parkeergarage en de hoofdingang rijden na opening van de garage gratis pendelbussen. 

Enkele weken na de in gebruikname van de garage gaat hij weer even dicht. Zaterdag 17 september is de garage het speelterrein voor fietsers. Onder het motto ‘Samen gezonder’ houdt Amphia samen met de gemeente Breda en wielervereniging Rouleurs een klimtijdrit in de nieuwe parkeergarage.

Tip de redactie