Drie jaar na lancering plan komt bouw Study Studio Park in zicht

De drie jaar oude plannen voor 224 studentenstudio’s aan de Rat Verleghstraat gaan eind dit jaar uitgevoerd worden. De seinen staan op groen voor Study Studio Park, zoals het plan heet.

Dat laat woordvoerder Mark Minkels weten. Het plan werd in 2013 gelanceerd en had in 2014 al gerealiseerd moeten worden volgens de oorspronkelijke planning. Omwonenden en overbuurman Stolwerk tekenden beroep aan. De rechter gaf de klagers deels gelijk, waarna het plan deels aangepast moest worden.

Dat het toch nog zo lang duurde voordat de bouw dit jaar kan starten heeft twee oorzaken. “Pas in april vorig jaar kwamen we tot een vergelijk met Stolwerk”, aldus de woordvoerder. Bovendien ging een half jaar verloren aan het mogelijk aanpassen van de plannen voor de huisvesting voor statushouders, die een derde deel van het complex hadden moeten gaan bewonen. “Daar kwamen we uiteindelijk niet uit.”

De aan het spoor grenzende gevel moest zo geconstrueerd worden dat het treinlawaai niet Tuinzigt inwaait. Ook de gevels aan de kant van de Lunetstraat zijn extra isolerend gemaakt. Het driehoekige complex, gelegen achter het kantoor voor accountant PwC, krijgt volgens de oorspronkelijke opzet een stadsparkachtig binnenterrein.

De studentenwoningen worden ongeveer 24 vierkante meter groot, met een eigen keukenblok, toilet en douche. De campus krijgt een gezamenlijke wasserette en voldoende auto- en fietsparkeergelegenheid. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ruimte waarvan de huurders zelf kunnen bepalen wat de functie wordt.

De brutohuur voor de studio's komt op ongeveer 410 euro per maand kosten. Daar komt zo’n 100 euro aan servicekosten bij. Na aftrek van 170 euro huursubsidie blijft daar 340 euro aan nettohuur van over.

De bouw begint in november. “Dan gaat de eerste paal in de grond, het bouwrijp maken begint waarschijnlijk al eerder.”

Tip de redactie