550 vrachtwagens met asfalt voor kruispunt Backer en Ruebweg

Het kruispunt Backer en Ruebweg - Emerparklaan/Westerparklaan in Breda ondergaat sinds vrijdag 5 augustus een metamorfose.

In totaal rijdt wegenbouwer Heijmans 550 vrachtwagens met asfalt uit over het knooppunt bij de Emerput.

Het werk is inmiddels bijna klaar. 18 augustus ronden de wegwerkers fase 1 van het werk af en begint het tweede deel. Aan het eind van het werk, dat het eerste weekend van september moet worden afgerond, ligt er 8,5 kilometer aan kabels voor verkeerslichten onder het asfalt. Ook zijn er twee rijstroken op de Backer en Ruebweg bij gekomen.

Tweede fase

De tweede fase begint donderdag 18 augustus om 20.00 uur 's avonds. Dan gaat het verkeer op Backer en Ruebweg tussen de kruising Spinveld en kruising Emerparklaan ook weer via twee doorsteken in de middenberm naar de andere rijbaan. Het verkeer rijdt dan over de nieuwe noordelijke rijbaan.

In deze fase is het niet mogelijk om de oversteek tussen de Emerparklaan en de Westerhagelaan te maken. Wel is het mogelijk om vanuit de stad de Emerparklaan rechtsaf in te rijden en ook is het mogelijk om vanuit de Emerparklaan rechtsaf richting de A16 te rijden.

Kruispunt

De aanpassing van het kruispunt moet ervoor zorgen dat er op de spitsmomenten minder opstoppingen ontstaan en dat het verkeer beter doorstroomt.

Tip de redactie