Verjongingskuur basiself NAC: in drie maanden drie jaar jonger

De selectie van NAC is niet alleen totaal vernieuwd ten op zichte van het voorgaande seizoen, de gemiddelde leeftijd van de Bredase eerste divisionist is ook flink omlaag gegaan.

De gemiddelde leeftijd van de basiself van afgelopen vrijdag, uit bij Achilles, ligt meer dan drie jaar lager dan bij de laatste reguliere wedstrijd van afgelopen seizoen, uit bij Go Ahead Eagles.

NAC trad in Groesbeek aan met een elftal dat gemiddeld 23,18 jaar oud was. Liefst zeven spelers waren bij het eerste fluitsignaal jonger dan 25, twee zelfs jonger dan 20, te weten Brusselers en Agyepong. Maar een speler was ouder dan 30: aanvoerder Robbie Haemhouts.   

In Deventer ging NAC op 29 april in de wei met slechts twee spelers die jonger dan 25 waren, Ünal en Pedro. Ünal was tevens de enige tiener in de basis. Ars en Ten Rouwelaar waren de dertigers.  

Waarschijnlijk is dit nog niet de jongste basiself die trainer Marinus Dijkhuizen in het veld gaat brengen dit jaar. Want na de komst van Brandon Barker, die eveneens gehuurd wordt van Manchester City, telt de selectie van NAC liefst tien tieners.  Vorig jaar waren dat er slechts vier.

Basiself NAC tegen Achilles (12 augustus)
Jorn Brondeel 23 jaar
Fabian Sporkslede 23 jaar
Kevin van Diermen 27 jaar
Ashley Smith-Brown 20 jaar
Gianluca Nijholt 26 jaar
Robbie. Haemhouts 32 jaar
Jeff Stans 26 jaar
Olivier Rommens 21 jaar
Bodi Brusselers 17 jaar
Cyril Dessers 21 jaar
Thomas Agyepong 19 jaar
Gemiddelde leeftijd: 23,18 jaar

Go Ahead-NAC (29 april)
Jelle ten Rouwelaar 35 jaar
Luis Pedro 24 jaar
Vlatko Lazić 26 jaar
Donny Gorter 27 jaar
Kenny van der Weg 25 jaar
Lerin Duarte 25 jaar
Uroš Matić 25 jaar
Joey Suk 26 jaar
Sjoerd Ars 32 jaar
Danny Verbeek 25 jaar
Enes Ünal 19 jaar
Gemiddelde leeftijd: 26,27 jaar

Tip de redactie