BredaPhoto ‘gooit’ een deel van de foto’s van de 2016-editie de singels in. Niet letterlijk natuurlijk, want de foto’s van Mathieu Asselin komen netjes op palen te staan in het Bredase water.

De singels zijn daarmee een van de nieuwe locaties voor het tweejaarlijkse fotofestival. De Faam, de 3 Seconden galerie bij Chasséparking en Stek zijn andere nieuwe locaties. Verder zijn er foto’s te zien bij MOTI, Breda’s Museum en buiten in Chassépark en de Wilemstraat. In De Faam komen foto’s van Carl de Keyzer te hangen.

In de singels komen 35 foto’s te hangen. “Onder meer bij het gymnasium”, aldus Reinout van den Bergh. “Daarnaast komt er een aantal foto’s te staan in de tuin bij de KMA, ter hoogte van het roeihuis van Dudok. Daarvoor heeft de generaal toestemming gegeven.”

BredaPhoto is dit jaar voor het eerst een betaald festival. “Met gratis locaties, zoals Chassépark”, aldus van den Bergh. Eerst was het precies andersom: een gratis festival met een aantal betaalde locaties. Die omslag is gemaakt vanwege de financiering. “De fondsen vragen daarom.”

Kaarten kosten €11 met korting (bijvoorbeeld CJP, museumjaarkaart) of €16 zonder korting en zijn via de website van BredaPhoto te bestellen.