Nieuw jong Belgisch talent voor drie jaar naar NAC

NAC heeft opnieuw een jong Belgisch talent voor langere tijd aan zich weten te binden. De Bredanaars bereikten een principeakkoord met de 19-jarige centrale verdediger Arno Verschueren.

Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om een contract voor drie seizoenen aan te gaan, laat NAC via zijn website weten. De Belgisch jeugdinternational komt van KVC Westerlo. Verschueren is maandagochtend in Zundert voor de medische keuring en om de laatste details van de overeenkomst glad te strijken. 

Ondanks zijn jonge leeftijd was Verschueren net begonnen aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van Westerlo. De speler begon zijn voetballoopbaan bij Lierse SK, voordat hij in 2009 de overstap maakte naar Westerlo.

Na een korte periode bij OH Leuven keerde hij in 2012 terug bij Westerlo, waar hij op 17-jarige leeftijd aansloot bij het eerste elftal. In totaal kwam hij de afgelopen seizoenen elf keer in actie voor Westerlo, waarvan negen competitieduels. 

Aanvoerder België onder negentien

Verschueren was de afgelopen jaren een graag geziene gast bij de jeugdelftallen van België. Daar mocht hij regelmatig aantreden op zijn favoriete positie, als centrale verdediger. Meest recentelijk kwam hij als aanvoerder in actie voor België onder negentien tijdens de kwalificatie voor het EK van 2016.

Tip de redactie